dissabte, 14 de desembre del 2013

JA HA ARRIBAT EL TIÓ !!!


Per tota Catalunya està molt arrelada la tradició nadalenca de fer cagar el Tió, on la quitxalla en fa gran festa i les persones grans també, de veure l'alegria dels petits.

El Tió era, en principi, un tronc que cremava a la llar, al foc a terra. Un tronc que, al cremar, donava béns tan preciosos com l'escalfor i la llum, i que de forma simbòlica oferia presents als de la casa: llaminadures, neules i torrons.


La cerimònia del tió és un conjunt d'activitats que giren a l'entorn d'un tros de soca o branca gruixuda d'arbre. Comença quinze dies abans del Nadal amb l'arribada del tronc a casa. Els nens meravellats l'alimenten durant uns dies, fins que el dia de Nadal, es fa el Caga Tió, mentre s'entonen cançons tradicionals.

Des de l'escola volem representar aquesta tradició i ja fa uns dies que el nostre Caga Tió ja ha arribat!!!

Ara tenim la feina d'alimentar-lo força perquè el proper divendres pugui cagar molts torrons i dolços que els assaborirem amb la companyia de totes les famílies.

Pel que fa als vostres fills i filles aquesta tasca d'alimentar-lo ja ha començat i ho han fet amb molt d'entusiasme, mireu quines imatges hem captat!!!








Us esperem famílies el proper divendres, per gaudir dels dolços que ens haurà cagat el Tió!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada